torsdag 28 juli 2011

Idag en vända till Borås!

Idag tänkte vi åka in till Sotarn i Borås för att kolla om de har någon bra pelletskamin, så vi bestämde oss för att ta hojarna dit.
Vi åkte via Vänga, Bredared, Sandhult, Sandared och sen till Ramnaslätt där Sotarn har sitt. Tyvärr var de stängt så då var det bara att åka vidare så vi åkte till Verktygsboden som ligger på andra sidan stan borta på Brämhult. Efter att varit där o köpt de kai skulle ha så tog vi gamla R40 till Rångedala sen till Varnum (där finns en vägsträcka Kai gillar att köra) Där ifrån via Tärby till Fristad och sen hem :) en runda på ca 7-8 mil ungefär.


(Glömde helt att ta något foto från rundan :) men men får sätta in en bild på mitt däck)

tisdag 26 juli 2011

Gräfsnäs!

Idag bar det av till Gräfsnäs med hojarna. Katrin var med oss dit, hon satt bakom Kai.



Vi var inne och tittade oxå för det var öppet. Kanske inte så mycket kvar men man fick ju en liten känsla av hur det en gång sett ut.




Vi startade allså här hemma och åkte via Tämta till Vårgårda där vi tankade. där ifrån åkte vi till Sollebrunn och ner till Gräfsnäs. Där gjorde vi en paus, fikade, gick runt och tittade och fotade naturligtvis. Där ifrån åkte vi sen till Alingsås och sen tog vi den lilla vägen till Ljurhalla, Asklanda, Grude, Vesene och Hem :) en runda på ca 13 mil.

Känns riktigt bra att åka med hojen måste bara träna mer på start, stanna och växling :)

måndag 25 juli 2011

Bytt styre 3 gånger, nu en tur till Herrljunga!

Kai har bytt styre på min hoj. Han tog det styret jag hade på min gamla och satte på det på min nya. Tror nog att jag tycker det är snyggare så här :)







Fast de är väl en smaksak. de är 3dje gången vi byter styre på den :) tror nog jag vill ha den så här men får väl prova ett tag och se om de känns skönt.


Vi provkörde till Herrljunga (första gången jag kör genom ett större samhälle med mc) sen åkte vi via Hudene, skölvene, Annelund och Od hem. En tur på ca 6 mil.
Imorgon är jag redo för en ny vända, känns som att det är bekvämare att åka längre sträckor med denna nya hoj. Än så länge ångrar jag inte att jag köpte den och tror nog att jag gjorde ett riktigt bra köp.

onsdag 20 juli 2011

Jungfrufärden för mej!

Idag bar de iväg på första svängen med "Tiffany" (har döpt henne så) Kändes rätt så pirrigt att ge sig ut på vägen med en för mej så stor mc (min andra är ju mycket mindre) Men de var inga problem att köra henne och framförallt jag kunde starta henne helt själv :)


Vi körde till Od där vi gjorde en liten paus för Kai ville höra lite hur jag tyckte det kändes mm. Därifrån åkte vi till Annelund, Ljung, Grude, Vesene och hem.

Katrin var oxå med precis som förra året när jag körde för allra första gången :)

Det känns riktigt skönt att vara igång igen, nu hoppas vi på bra väder att åka i :)

Besiktning!

Vi var o besiktade min hoj i måndags. Kai fick köra dit och jag åkte med som en spätta :)


Den gick igenom besiktningen utan någon anmärkning, han rekomenderade att vi ska byta blinkerserna för de är rätt små. Det har vi redan själva tänkt göra för man vill ju synas när man är ute och kör.

söndag 17 juli 2011

Nu har jag fått tag på en MC!

Det blev en Yamaha Virago.

Ska byta styret på den annars behövs de inte så mycket mer :) Kanske putsa lite på den. Vi ska besikta den i veckan som kommer sen kan jag börja köra.

torsdag 7 juli 2011

Nytt mc-ställ!


Köpte ett nytt mc-ställ till mej idag :) Har ju haft Kais gamla och de har ju varit rätt så stort för mej så nu fick vi tag på ett goretex ställ till mej.
Nu har jag klädseln :) nästa mål är en ny MC.