söndag 14 november 2010

Vinterförvaring!

Nu tyckte Kai att det är dax att köra in mc:n i förrådet, Ja det är det närmaste vi har till garage än så länge. Vi får väl se om det kan bli ett garage i framtiden för det skulle ju behövas.




Så nu står de där inne tillsammans och vi får väl se när det blir dax att ta ut dem igen. Mitt körkortstillstånd går ut nu i december så nu blir det till att förnya det innan nästa säsong.

onsdag 10 november 2010

olyckor händer lätt!

Igår kom min yngsta dotter ner från sitt rum och hade bestämt sig att nu när det är snö måste man ju bara prova att köra moppe (vinterkörning måste man ju prova)
Jag sa till henne att det kommer inte att funka du kommer att trilla
-Nej då jag tirllar inte sa hon, det kommer gå bra.
-Nej det kommer inte gå bra sa Kai, det går inte att köra en skotermoppe när det är halt ute.
-Kanske inte sa Katrin men man måste prova saker i alla fall en gång, för man har bara ett liv. -Ja men då kör du inte ut på stora vägen utan håller dej här på lilla vägen
-ja det kommer jag att göra och jag är försiktig

Summa av sumarum: jag gick ut och kollade och hon kör ca 3meter och sen kör hon omkull och hon hann inte ut på vägen ens. hon slog i knät vilket slutade med att vi fick åka till röntgen idag och kolla om det var någon spricka i knät för hon har haft så ont i knät. Som tur var så va det ingen fara med knät bara en hård smäll och kommer att gå över.
Och Katrins enda kommentar va att : Nu har jag provat det så nu vet jag och kommer inte att göra om det.

Antagligen så är det så att vissa saker måste man känna på själv innan man tror andra.